perjantai 31. toukokuuta 2013

Summer nights

 
 Ostin Kanadalaiselta Crow-nimiseltä mieheltä intiaanipäähineen Joensuun torilta. Voiko kauniimpaa käsityötä ollakaan.

45 kommenttia:

 1. Ohh olet upea! Niin myös inkkaripäähineesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :--) toivottavasti saan sen kivasti esille kämppään :)

   Poista
 2. En tiiä menikö tuo miun äskeinen kommentti, mutta siis: hiano päähine! En vaan itse keksis käyttöä arjessa, mutta esim kodin interjöörissä varmasti aika upea yksityiskohta. Ihanan kesäisiä nää kuvat, sellanen indian summer -fiilis, kirjaimellisesti :---D

  ps. siun blogi on kyllä nykyään niitä harvoja (miun nykyisellä lukulistalla) joista oikeasti inspiroituu. arvostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos Maukku, lämmitti mieltä :-) haluisin löytää tuolle päähineelle sellasen pääkallo-hattutelineen ! se olis niin khuul.

   Poista
 3. Oi, hienoimpia kuvia, joita oon pitkään aikaan nähny missään tyyliblogeissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kaima (: oli niin kaunis ilta, et mun oli pakko lähteä pellolle kirmailemaan <:

   Poista
 4. wautsi ! toi on kyl hitsin makeeeeee :----)

  VastaaPoista
 5. Ooouuu sä oot niin upea! silmät jämähty näitä kuvia katsellessa. hienoja :)

  VastaaPoista
 6. aivan
  sairaan
  makee
  toi päähine!!!!

  VastaaPoista
 7. Wou oot upea!!

  werablee.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Again stunning, so stunning! Ja oon jo kauan metsästänyt tuollaista päähinettä valokuvausta varten, mutta ei ole osunut kohdalle hyvää yksilöä! Täytyy suunnistaa Joensuuhun näköjään 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas Lusikka :---)) Mies on kiertävä kauppias, sanoi et ajelee ympäri Suomen, ehkä tulee kohdalle!

   Poista
 9. oi apua kuin upeita kuvia!! wow <3

  VastaaPoista
 10. ohho, ihan mielettömiä kuvia susta (ja päähineestä. huippu-ostos!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Oon kyllä tyytyväinen ostokseeni :)

   Poista
 11. http://nativeappropriations.com/2010/04/but-why-cant-i-wear-a-hipster-headdress.html :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootinkin milloin joku ottaa tuon esille. Oon itekin tutustunut aiheeseen, lukenut siitä miten Lana Del Rey ja Victoria's Secret on loukannut amerikan alkuperäiskansaa käyttämällä päähinettä jne jne. Olen tietoinen historiasta enkä ihannoi menneitä tapahtumia, ne ovat yksi suurimmista häpeäpilkuista länsimaiden historiassa. Enkä aio ihmeemmin kommentoida asiaa, mielestäni jokaisella on ilmaisun vapaus mitä tyyliin tulee - harmi jos se toisten silmissä näyttää lähes natsin merkiltä. Juttelin pitemmän tovin herran kanssa, joka päähineen minulle möi - hän oli itse Kanadasta kotoisin ja kuului alkuperäisväestöön. Ja tietää myös päähineen tulevan käyttöön eikä jäävän nurkkaan pölyttymään. Minua kiinnostaisi tietää miten suhtaudutaan siihen, että hän myy omia, juuriensa historiasta muistuttavia asioita? Onko se oman perintönsä häpäisemistä? Aion kantaa päähinettä ylpeydellä, se edustaa minulle upeaa käsityötä. Amerikan intiaanien kulttuuri on kiehtova - onko parempi että kaikki sitä edustava piilotetaan alkuperäiskansaa loukkaavana ja annetaan unohtua?

   Poista
  2. Musta on vähän outoa, että jos kerta oot tietoinen tästä kaikesta päätät silti ottaa kuvia itsestäsi kyseinen päähine päässäs ja vielä sotamaalausta muistuttavat meikit naamassa. Toki jokaisella on oikeus pukeutua kuten haluavat, mutta onko sun mielestä sun oma taiteellinen näkemys tärkeämpi kuin se, että ihmiset jotka oikeasti tulee natiivikulttuureista pitää sun toimintaa todella loukkaavana? Ehkä tämä kyseinen jäbä joka sulle ton möi ei pidä sen historiaa yhtä tärkeänä, mutta yksittäinen mielipide ei kuvasta kaikkia tai edes suurinta osaa natiivikulttuureista. Ei ole mun asia kommentoida mitä tämä myyjä tuntee, mutta kieltämättä tuntuu vähän oudolta. Onko toi sun päähine ihan Kandasta importattu vai Suomessa tehty? Silläkin on eronsa. Ehkä tärekin huomio on, että vaikka toi päähnine on sulle vaan "upeaa käsityötä", sen merkitys on oikeasti paljon suurempi ja ihan tottapuhuen sen vähättely pelkkänä kauniina objektina on naivia ja ignoranttia.

   Mitä tohon viimeseen kommentiisi tulee, niin en kyllä usko että natiivit itse haluavat piilotella tai unohtaa omat juurensa. Niiden kulttuurien ylläpito vaan ei todellakaan ole valkoisten hommaa enkä usko, että kukaan kaipaa minkänlaista valkoista pelastajaa pitämään huolen, että sulkapäähineitä ostetaan edelleen.

   Poista
  3. Vedit nyt ehkä herneen liian syvälle nenään - en ole halunnut loukata ketään näillä kuvilla, vaikka oonkin ollut tietoinen, mitä noiden heimopäähineiden käytöstä ollaan mieltä. Mun valintaan vaikutti konteksti - Lana Del Rey pyssyä heiluttelevana musiikkivideolla ja Victoria's secretin mallit irstaissa bikineissä päähine päässä saa hieman eri mittakaavan kuin mitättömän kokoisessa blogissa esillä olleet inspiraatiokuvat. INSPIRAATIO. Mielestäni ilmaisun vapaus kuuluu kaikille, niin kauan kuin sillä ei tarkoituksellisesti aiheuteta pahaa toisille. Enkä tule pyörimään ympäripäissäni tuo päässä Flowssa. Jokaisella on näkemyseronsa, eikä niistä huutaminen auta. Voit syyttää kunnianloukkaamisesta, mutta ihmistä tuntematta ja yhtään toista näkökulmaa edes yrittämättä ymmärtää syyllistäminen on mielestäni asiatonta. Se miten kanssaihmisiä kohtelet painaa mielestäni enemmän vaakakupissa kuin se, että käyttää kuvissa itseään inspiroivia asioita. Jos joku haluaa leimata sen vuoksi idiootiksi, niin siitä vaan, ehkä olenkin.

   Mies, jolta päähineen ostin oli vanhempi elämää nähnyt mies, joka arvosti omaa taustaansa ja tunsi kipua oman kulttuurinsa hiipumisesta. Hänen ammattinsa harjoittaminen ei lyö rahoiksi, jos sitä muut kanssasi samoin ajattelevat halveksuvatkin. En voi 100% varmuudella sinulle luvata, että päähine on Kanadassa valmistettu, mutta käsityönä hän sen esitteli ja siihen luotin. Saman summan maksaisin harvasta vaatteesta. Itse lämmöllä ajattelen tätä ystävällistä herraa, jonka uskon että olisi ilmaissut minulle ajatuksensa aikomuksistani, jos olisi sen kokenut loukkaavana.

   Poista
  4. ei herranjumala!! anna, tässä sulle vinkki: hanki elämä

   Poista
  5. En tiedä mitä voisin sanoa, että ymmärtäisit paremmin mitä tässä yritän sulle selittää. Syytät mua siitä, etten edes yritä ymmärtää mutta et kyllä näemmä säkään. Tai no, vielä pahempi jos ymmärrät koska se vaan tarkottaa ettet välitä. Ihan kiva jos INSPIROIDUT, mutta maalaisiko naamasi mustaksi jos inspiraatios olis vaikka Rihanna? Toivottavasti et. Natiiviamerikkalaisia on alennettu ja hyljeksitty juuri siksi, että heidän traditionaaliset asut ja korut erottuvat valkoisesta massasta, mikä on jotain mitä sä et tule koskaan kokemaan. Ymmärrän, että toi päähine on susta kaunis ja on se mustakin, mutta miksi sulla on oikeus representoida natiiviamerikkalaista kasvomaalit naamassa kun heillä ei usein ole mahdollisuutta edes tehdä sitä itse. Ehkä pääpointtini on, että sulkapäähine ei ole mikään naamiasasu mikä heitetään päälle kun halutaan olla vähän henkeviä ja inspiroituneita.

   anonyymin: mun mielestä elämän omistaminen on just sitä, että on tietoinen muustakin maailmast ja muistakin kulttuureista kuin vain omastaan. kiinnostaa mikä on sun idea elämästä jos siihen ei kuulu kriittinen ajattelu tai noh, ajattelu ollenkaan. mut hei kiitos vinkistä! :-)

   Poista
  6. Pakko vielä sanoa, että en todellakaan hyökännyt ketään vastaan tai syytä kunnianloukkausesta. Kunhan halusin vain avata vähän keskustelua ja kaiken lisäksi kommentoin mielestäni ihan asiallisesti. Herne taitaa olla nenässä jollain muulla.

   Poista
  7. kiitos mielipiteidesi jakamisesta. en silti tekisi toisin enkä koe loukanneeni kenenkään oikeuksia. toivottavasti puutut myös kotimaassa kohtaamaasi vähemmistöjen sortamiseen ja olet valmis puhumaan myös heidän puolestaan :)

   Poista
 12. Törmäsin sun blogiin ekan kerran ja ihastuin täysin tyystin näihin inkkarikuviin! Huh, mitä inspistä tälläsistä saa tuleviin kesäotoksiin. :) Upeaa<3

  VastaaPoista

miau ♥