torstai 21. maaliskuuta 2013

Trashion Boot Camp workshop

via outilespyy
Pääsin tiistaina osallistumaan Varustelekan ja DIYHelsingin yhteistyössä järjestämään Trashion Boot Camp-workshopiin, joka järjestetiin Varustelekan pop-up kaupan tiloissa Kiseleffin talossa. Työpajassa väkerrettiin parin tunnin aikana katu-uskottava laptop case, mikä tulikin tälle läppäriään kangaskassissa kuljettavalle tytölle tarpeeseen. Workshopin ohjaajina toimivat DIYHelsingin Katja Meriläinen ja OutsaPop Trashionin Outi Pyy, sekä kolme muuta taitavaa neitoa.
Workshopin materiaalit lahjoitti Varusteleka. Käytettävinä oli mm. armeijan sarkatakkeja, kenttäpuseroita, erilaisia armeijan merkkejä, nappeja ja vintagevetskareita. 

Ensimmäisiin työvaiheisiin kuului kankaiden leikkely ja vetoketjun ompelu, mitä normaalisti olen kammonnut. Ihmeen helposti se kuitenkin onnistui !
Vetskarin ompelun jälkeen viimeiset vaiheet menivät yhdessä hujauksessa. Ennen en ole tajunnut miten helppoa on tehdä vuorillinen pussukka ja aionkin käyttää ohjetta tulevaisuudessa clutch-projekteissa :--)
Valamis.

DIYHelsinki oli minulle aivan uusi tuttavuus. Katja Meriläisen perustama yhteisö on perustettu kaikille itse tekemisestä innostuneille DIY-ideoiden jakamista varten. DIYHelsinki edustaa eettistä ja ekologista kuluttamista. Meriläinen painottaa sitä, ettei seuratakseen trendejä tarvitse aina ostaa uutta tavaraa. Vanhoja vaatteita ja koruja muokkaamalla tai kirppiksiltä ostamalla voi päästä yhtä tyylikkääseen - mutta huomattavasti yksilöllisempään - lopputulokseen kuin mitä ketjuliikkeiden mallistot tarjoavat. DIYHelsinki-yhteisön toiminnan on suunniteltu starttaavan ensi vuoden puolella, jolloin luvassa on mahdollisesti lisää työpajoja ja myös kursseja. FB-sivu löytyy täältä, mistä kuulee ensimmäisenä kun toiminta alkaa lähteä rullaamaan :--)
 Lopputulos miellytti ainakin miuta :)

Varustelekan pop-up kauppa on Senaatintorin viereisessä Torikorttelissa (Unioninkatu 27) 27.3.2013 saakka.
Tuleviin työpajoihin ehtii vielä ja niitä voi tarkemmin tarkastella Varusteleka for Womenin FB-tapahtumien sivulta (http://www.facebook.com/VarustelekaForWomen/events). Tässä hieman aikataulua:
23.3.2013: Hippi hipsterin vaatteissa
Klo 12-13.00 Outi Pyy puhuu katumuodista, itsetekemisestä sekä ekologisesta muodin kuluttamisesta.
Klo 13-18.00 Kenttäpuseron modaus, aseina sakset, niitit ja kangastussit.
24.3.2013: Kevätmuotia 2
Cityshortsit TAI paitamekko, kenttäpaidan muodistus armeijan ylijäämän tekstiilejä hyödyntäen.
25.3.2013: Ompelukahvila
Päivän aikana voit piipahtaa lainaamaan Husqvarnan työpajoihimme lahjoittamia ompelukoneita. Tuo omat materiaalit mukanasi, ompeluohjaajamme ovat apunasi sielunompelija Charlotte Remmingin johdolla.
26.3.2013: T-paidan purkutyöpaja 2
Työpajassa Trashionista Outi Pyy näyttää miten Saksan armeijan t-paidan selkä puretaan harsoksi.
27.3.2013: Nahkapaja
Niina kumppaneineen vetää nahkaisen illan. Askartelua nahasta, koruja ja asusteita, vain mielikuvitus on rajana.

12 kommenttia:

 1. Tosi makee toi clutch! Harmi etten ite pääse noihin tapahtumiin osallistumaan ku oon saksassa. Toivottavasti jotain tän tapasta järkätään jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti, miekin tykkään ! eiköhän jotain tuon tapaisia oo DIYHelsingillä suunnitteilla :)

   Poista
 2. tuostahan tuli tosi kiva! vois itekki koittaa väkertää jonku clutchin tapasen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi kyl toimii hirmu hyvänä clutchinkin ohjeena ! :--)

   Poista
 3. tulipas siitä hieno!! mä en ikinä haluu kantaa mun läppärii siinä sen kantolaukus ku se on ruma.. pitäis varmaan lahjoo mun sisko ompelee joku tollanen ku sillä on mun ompelukone :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi on kyl superhelppo tehdä :--)! kantolaukut on kyl aina harvinaisen rumia :D

   Poista
  2. Voiiih, mäkin haluun tuollaisille kursseille! Oon niin väärällä puolella Suomea... Mut hyvä olet kyllä käsistäsi, sen verran hieno tuo kantolaukku!

   Poista
  3. tuo oli kyllä todella helppo tehdäkin :--) höh, sun pitää perustaa sinnepäin Suomea vastaavanlainen yhteisö !

   Poista
 4. oooo miten hieno!! :) tarvisin itekkin jonkun coolin läppärilaukun! ja voih nuo työpajat kuulostais niiiiiibn siisteiltä miksi oi miksi asun jyväskylässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voi höh, pitäisi sinnekin saada aktiivisia DIY-ihmisiä järkkäämään tuollasia!

   Poista
 5. Ihanaa kun tulit pajaan! Saitte kaikki aikaiseksi niin mageen näköisiä läppärilaukkuja. Ja kaikki erilaisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tykkäsin kovasti pajasta! Näitä lisää :--)

   Poista

miau ♥