keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Operaatio Nälkäpäivä

Uutisia lukiessa on helppoa kääntää sivua tai vaihtaa kanavaa, kun silmiin osuu otsikoita luonnonkatastrofeista ja sodista, epämukavista asioista, jotka ovat kaukana kotisohvan lämmöstä. Operaatio Nälkäpäivä pyrkii muistuttamaan ettei kaikkien todellisuuteen valitettavasti kuulu päivittäinen puhdas juomavesi ja ruoka, katto pään päällä, hoidon saaminen sairastumisen tai tapaturman sattuessa tai nukahtaminen iltaisin ilman, että tarvitsisi pelätä. Sodat ja luonnonkatastrofit aiheuttavat nälänhätää, vievät ihmishenkiä ja tuovat kärsimystä.  Olen mukana SPR:n ja Indiedaysin Operaatio Nälkäpäivässä,  Lookbook-bloggaajana muistuttamassa siitä, miten monta pientä ihmistä pienin vaivoin voi saada aikaiseksi paljon hyvää :--)
Via Suomen Punainen Risti.

Eikö Nälkäpäivä ole ennestään tuttu?
Nälkäpäivä on keräys, jossa kerätään varoja Punaisen Ristin katastofirahastoon. Varoilla autetaan hädänalaisia luonnonkatastrofien ja sotien uhreja ympäri maailman, mutta myös kotimaassa on hädänalaisia, joille Punainen Risti antaa apua. Apua annetaan esimerkiksi henkilöille ja perheille, jotka ovat äkillisissä onnettomuuksissa joutuneet vaikeaan tilanteeseen.  Katastrofirahastoon tallennetut varat ovat sitomattomia, eli niitä ei ole ennalta osoitettu tiettyyn kohteeseen, vaan varoilla autetaan siellä, missä kulloinkin on suurin hätä.  Lisäksi lahjoituksilla tehdään pitkäaikaista kehitysyhteistyötä. Viime vuoden aikana Suomen Punainen Ristin on toimittanut apua yli 30 maahan ympäri maailman katastrofirahastosta 10,4 miljoonalla eurolla. Impressive? Kaikki tämä järjestön, sen vapaaehtoisten ja lahjoittajien ansiota :)
Picture via Suomen Punainen Risti. Photographer: Julie Lorenzen, Tanskan Punainen Risti
Nälkäpäivään kukin voi osallistua oman kykynsä ja varallisuutensa mukaan. Olipa summa pieni tai suuri, sen avulla maailmasta tulee parempi paikka elää :--) Lahjoittaa voi
  1. Punaisen Ristin nettisivuilla
  2. Suoraan Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille 221918-68000; IBAN: FI06 2219 1800 0680 00;SWIFT/BIC: NDEAFIHH
  3. Puhelimitse soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 € /puh. + pvm)
  4. Lähettämällä tekstiviesti "SPR" numeroon 16499. Tekstieviestilahjoituksen hinta on 15 €.
  5. Osallistumalla Nälkäpäivään Otto-automaatilla
  6. Kilauttamalla kolikon Nälkäpäivä-kerääjän lippaaseen
  7. Lahjoittamalla alla olevaan bloggaajien keräyslippaaseen.Picture via Suomen Punainen Risti. Photographer: Diakaridia Dembelé, Mali Red Cross 
Auttaa voit myös osallistumalla Nälkäpäivään lipaskerääjänä. Kerääjältä ei odoteta pitkää ajallista sitoutumista keräykseen tai Punaisen Ristin toimintaan. Keräysajankohta ja keräyspaikka ovat kerääjän valittavissa, mukaan tarvitsee ainoastaan säähän sopivat vaatteet ja kuvallisen henkilökortin :--) Paikkakohtaisesti riippuu, täytyykö kerääjäksi ilmoittautua ennakkoon, mutta suurimmissa kaupungeissa ennakkoilmoittautumista ei tarvita, riittää kun noutaa keräyslippaan ja -liivin keräyskeskuksesta. Omanpaikkakunnan keräyskeskuksen sijainnin ja ennakkoilmoittautumisen tarpeen voi tsekata TÄÄLTÄ.
Näyttelijä Krista Kosonenkin laittoi kortensa kekoon :----) Picture via Suomen Punainen Risti. Photographer: Niklas Meltio
Teininä asuessani Itä-Suomessa toimin aktiivisesti Punaisessa Ristissä nuorisoryhmän vetäjänä ja Ensiapuryhmän jäsenenä, mutta mukana tuli oltua myös Nälkäpäivä-kerääjänä siskoni ja ystäväni kanssa. Muistan päivän jälkeen olleeni väsynyt, mutta onnellinen, ranteet hieman kipeinä lippaan kannattelusta. Sydäntä lämmitti jokainen lippaaseen kilahtanut kymmensenttinen, mutta muistan jonkun sedän kaataneen kaikki kolikkonsa lippaaseen. Suosittelen lämpimästi kerääjäksi ryhtymistä ! Napatkaa kaveri mukaan, jos yksin lähteminen tuntuu liian suurelta askeleelta :----)
Picture via Suomen Punainen Risti. Photographer: Nathalie Bonvin, IFRC
Mulla on tapana lykätä kolikkoni lippaisiin, on se sitten ollut SPR:n, Yhteisvastuun- tai Unicefin keräys. Pienenä luovuin tuteistani, koska äitini kertoi, ettei Afrikan lapsilla ole tutteja (mulle ei vaan ikinä kerrottu, ettei tutit lähde omasta postilaatikosta kirjekuoressa Afrikkaan). Kuinka itse aion tänä vuonna osallistua? En maantieteellisen sijaintini vuoksi pääse kerääjäksi, mutta meinaan lahjoittaa Nälkäpäivä-keräykseen sähköisesti ja potkia ystäviäni pyllylle tekemään samoin. Lisäksi haastan pari ihanaista neitokaista, Katjan ja Peetan osallistumaan Nälkäpäivään :)

Haaste:
1.      Kerro blogissasi Nälkäpäivä-keräyksestä http://www.nalkapaiva.fi/
2.      Kirjoita, miten itse kannat kortesi kekoon: lähtemällä
lipaskerääjäksi, lahjoittamalla Otto-automaatilla, tilisiirrolla,
netissä tai lahjoituspuhelimella vai osallistumalla bloggaajien omaan
virtuaaliseen keräyslippaaseen.
3.      Halutessasi voit lisätä blogiisi myös bloggaajien keräyslippaan
koodin, jonka saat täältä:
http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/ tai
kannustaa lahjoittamaan bloggaajien keräyslippaaseen Facebookissa
http://www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva/bloggaajienkerayslipas/lahjoita/ .
4.      Haasta mukaan kaksi bloggaajaa.


♥♥♥♥♥♥Paljon sydämiä osallistuville, oli tapa mikä tahansa ♥♥♥♥♥♥ Apua tarvitaan.

2 kommenttia:

miau ♥