maanantai 11. kesäkuuta 2012

vene, saari, mökki ja sauna.

Mua harmittaa usein kesällä se, miten vähän loppujen lopuksi tekee sellaisia perinteisiä juttuja. Kesässä tulee saunottua omalla mökillä ehkä kerran, onneksi useammin pääsee rantaan laiturille makaamaan ja uimaan. Veneellä lähden harvemmin liikenteeseen, vaikka soutu- ja moottorimahdollisuus löytyy. Mustikat ja vadelmat jää uhoamisesta huolimatta keräämättä. Ei tule ostettua mölkkyä tai pelattua rantalentistä kavereiden kanssa. Kesällä vapaapäivät usein kuluu ajan tappamiseen kaikella turhalla, josta ei jää mitään käteen. Siksi Peetan kanssa extemporesti sovittu veneretki saaristoon mökkeilemään ehkä tuntuikin niin mahtavalta ja kesä lähti käyntiin heti ainakin yhdellä reissulla, jota muistella :)
Ei varmaan jää kenellekään mysteeriksi, miksi isommat tytöt kutsui minua Iso-suu-Hannaksi ala-asteella :-----D
Lulu !
Veneiltiin Espoosta Peetan ja sen vanhempien kanssa (jotka olivat aivan mielettömän ihania ja avokätisiä ihmisiä ♥) saaristoon, jossa meitä odotti suloinen torppa ! Päivällä saarella oli vielä muitakin ihmisiä, mutta iltaa kohti muut purjehtivat veneillään pois. Ilma ei ollut lauantaina mitenkään kaunis saati sitten lämmin, jotenki kiitin, että olin ottanut mukaan useamman paksun pitkähihaisen ja tuulitakin. Kotiuduttiin kylmään mökkiin, jonka takat eivät aluksi meinanneet syttyä millään ja jänskättiinkin jouduttaisko nukkumaan kylmässä. Peetan isä oli onneksi naisia nohevampi ja sai uunit syttymään ennen kotiin lähtöä. Saunottiin Peetan kanssa pari tuntia ja käytiin heittämässä talviturkit meressä. Kun viimein hipsittiin mökille puolilta öin, mökissä oli mukava lämpö ja sinne sitten simahdettiin.
Sähköä tai vesijohtovettä ei mökissä ollut, mutta kesävesi kulki kasteluletkua pitkin saareen. Kannuilla käytiin hakemassa sitä toisen mökin kupeesta.
SAUNA <3
Kuvittelin sunnuntai-aamuna tarkenevani bikineissä aurinkoa ottamassa, mutta merituuli vei voiton.
Maakellarissa ruuat pysyivät kylminä seuraavaan päivään.
Tuollaisella veneellä seilattiin !
Peetasta paljastui partiolaisen taitoja, itse en olisi saanut grilliä syttymään.
OMNOMNOMNOM.
Elämässä pitää kyllä välillä astua mukavuusalueen ulkopuolelle. Vaikka vesisaavin ja kauhan kanssa oli vaikea saada shampoinen tukka huuhdottua, piti kulkea koko päivä hiostavat kumpparit jalassa ja käyttää ulkohuussia, joka paikassa oli jättihämiksiä ja mökki pysyi lukossa vain onnettoman salvan varassa (josta olisi tullut läpi kuka tahansa), ei se fiilistä yhtään latistanut. Ehkä seuraavan kerran uskaltaudutaan telttailemaan :D

Here's some pictures from our boat trip to the archipelago. We spend the night in large cottage, took a sauna, swam for the first time in the summer and grilled. It was a great summer trip. The first one - hopefully not the last one.

12 kommenttia:

 1. ja tästä postauksesta jää käteen törkeä nälkä :D ei mut mahteja mökkimeininkikuveja, tekis itelläki mieli lähteä jonneki puskaan viettään aikaa kavereiden ja ruuan kanssa, mutta olin saada hepulin jo eilisellä lenkillä kera itikoiden. näin siinä käy ku lapin tyttö asuu kaupungissa liian kauan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohvia vaan vähän sumuttelloo niin kyllä se siitä ;---) haisin ihan Mennenille, kun suihkin punkki- ja itikkakarkotteita :D jos vaan saat tsäänssin niin lähde, kyllä hauskuus pienet epämukavuudet voittaa !

   Poista
 2. aivan upeita otoksia! niistä välittyy just sellanen täydellinen suomalaisen kesän tunnelma :) ja kauniita kaikki! -sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia, siellä kyllä oli niin kaunista, et pakosti sai kauniita kuvia :--)

   Poista
 3. olisin liittyny lukijaks mut ei pystyny ku tämmönen on tossa o__o :
  Pahoittelemme...

  Gadget on määritetty väärin. Vihje verkkovastaavalle: Varmista, että Käyttäjäraadin asetuksisssa oleva Etusivun URL-osoite on sama kuin tämän sivuston URL-osoite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ääh, mua niin ärsyttää kun tuo temppuilee :---( saat lisättyä blogin luettavaksi myös hallintapaneelin kautta lukuluetteloon lisäämällä nettiosoitteen :)

   Poista
 4. Ihanan kuuloinen reissu ja komeat maisemat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli kyllä kivaa ja rentouttavaa :---)

   Poista
 5. mun mukavuusalue on kyllä aika suuri nyt kun rupeaa ajattelemaan ! harrastan nimittäin partiota, jossa tulee nukuttua ja käytyä ulkohuusseissa vähän reilu viikonkin putkeen ! :))

  VastaaPoista
 6. oioi ihania kuvia! rupes tekee mieli mökille :--)

  VastaaPoista

miau ♥