tiistai 6. syyskuuta 2011

1st day in Berlin: Pientä ihastunutta kutinaa, kun saavuttiin Alexanderplatzille. Rakkautta ensi-Prenzlauer Berg-silmäyksellä.

Ai mitä, nytkö se sen jo otti !?
Värejä joka paikassa <3 !

Tänään on ollut ihan kamala olo. Kärsin varmaan Berliini-krapulasta, vieroitusoireista ja paluusta harmaaseen, kylmään ja tylsään Suomeen. Saavuttiin aamuyhden maissa Helsinki-Vantaalle ja mulla oli tietenkin tänään täysi päivä koulua. Lauantaina lähdettiin aamuaikaisella lentokentälle ja oltiinkin siellä ihan ajoissa, JA SILTI meinattiin myöhästyä koneesta, kun tönötettiin väärällä portilla. Puol kilsaa terminaalista toiseen juostuani, kun oikeaa porttia ei näkynyt mailla halmeilla, olisin ollut valmis luovuttaa. Eli matka alkoi mahdollisimman huonosti :---D Berliiniin päästyä kuitenkin kaikki muuttui valoisaksi. Kierreltyämme nelisen tuntia Mittessä kuumassa auringossa (+25 C!!) ennen majapaikkaan pääsyä olin jo pienesti ihastunut Berliiniin, vaikkakin mun silmissä se näytti ihan erilaiselle, kuin olin kuvitellut. Jotenkin Pietarille, mikä kyl sekin oli kiva kaupunki. Jotenkin hieman etäiselle. Kun astuttiin ulos Eberswalder Strassen pysäkillä metrosta, multa loksahti suu auki. Ristiin rastiin menevien katujen varsilla kasvoi paljon puita, talot olivat kauniita, ihmiset rentoja ja kiireettömiä, joka kulmassa oli vierailtavan näköinen kahvila, pubi tai ravintola, koirat juoksivat omistajiensa rinnalla vapaana ja taitavia katusoittajia teki mieli jäädä kuuntelemaan. Meitä ei enää yhtään huvittanut lähteä keskustaan. Oltiin varattu kaksio Pension Peter's Serviceltä, jonne sydämellinen saksalainen pappa heitti meidät autolla. Kämppä oli keskeisellä paikalla Prenzlauer Bergiä ja käveltiinkin koko loppupäivä ympäriinsä kyseisessä kaupunginosassa. Jos jonnekin haluan muuttaa niin sinne.

10 kommenttia:

 1. Ui, eiköhän lähdetä me Saksaan kuule tyttö reissaamaan!

  VastaaPoista
 2. Oon aina halunnu käydä berliinissä ja nämä matkakuvat ei kyllä auta yhtään tähän matkakuumeeseen! tykästyin niin pahasti noihin matkalaukkuihin :)

  VastaaPoista
 3. Haluun niin uudestaan sinne !
  Pyörittiin näköjään samoilla kulmilla : )

  VastaaPoista
 4. berliini on rakkaus! ihanimpia kaupunkeja europpassa. :--) tosi kivoja kuvia, näytät kovin kauniilta!

  VastaaPoista
 5. Peeta: eimeen.

  eppu: millon lähetään ? ♥

  Fiude: varaa matka, sillä lähtee matkakuume :--) tai ei, sit ei saa tarpeekseen ! matkalaukut oli kyl siistejä.

  Victor: kivaa ! lähetään joskus porukalla sinne :D

  Paula: mie rakastuin kyllä kaupunkiin. haluun sinne uudestaan !

  VastaaPoista
 6. Haa, ihania kuvia. Luulenko mä vaan, vai onko sun kuvien laatu jostain kumman syystä parantunut nyt viimeisen .. kuukauden aikana? :D

  VastaaPoista
 7. haha voi olla :DD mut johtuu varmaan vahingosta tai siitä, että on ollut enempi aikaa ottaa kuvia eikä oo tarvinnu tyytyy niihin heilahtaneisiin ja vääriin kohtiin tarkentaneisiin !

  VastaaPoista
 8. Moi!
  Ollaan lähdössä kaveriporukan kanssa noin kuukauden päästä reissulle Berliiniin, joka on aika tuntematon... Osaisitko antaa esim. jotain shoppailuvinkkejä, erityisesti, että mitä hyviä vaateliikkeitä siellä on? joitain must see -tyylisiä paikkoja, ravintoloita, nähtävyyksiä tms?:)

  VastaaPoista
 9. mielelläni ! mulla oli niin lyhyt reissu, etten osaa hirveesti vinkkailla kuitenkaan :) en tiedä onko Mauerpark auki talvisin (ei varmaan), mutta se on ainakin kokemisen arvoinen kirppari kesäaikaan. suosittelisin myös kaupunginosista Prenzlauer Bergiä, mikä on ihanan boheemi. siellä on kauniita rakennuksia, parhaita brunssipaikkoja ja kahviloita. Ketjuliikkeitä sieltä ei löydy, mutta jos tykkää shoppailla vintagea niitä kyllä löytyy (linkki: http://www.qype.co.uk/de300-berlin-prenzlauer-berg/categories/422-vintage-and-second-hand-shops-in-prenzlauer-berg) Mittessä on siistein vintagekauppa Made in Berlin, jossa kannattaa käydä. Mittestä löytyy muutenkin pääostoskadut, missä on kivoimmat liikkeet. nähtävyyksiä en osaa ehdottaa, niihin ei keskitytty omalla reissullamme. ihmeteltiin vain paikallisten elämää :)

  VastaaPoista

miau ♥